Hírek | Zala | Szervezetek | Főoldal

Rablók támadtak rá az éjjeliőrre Pölöskén - 40 milliónál többet zsákmányoltak

2017.07.15. Zala

Rablók támadtak rá az éjjeliőrre Pölöskén - 40 milliónál többet zsákmányoltak

 

Forrás: http://zaol.hu/hirek/rablok-tamadtak-ra-az-ejszaki-orre-40-millional-tobbet-zsakmanyoltak-1845840

 

Évek óta nem volt példa olyan bűncselekményre, aminek felderítéséről pénteken számoltak be sajtótájékoztatón a megyei rendőr-főkapitányságon.

 

Három héttel ezelőtt, június 25-én kora hajnalban, egy óra után nem sokkal érkezett a bejelentés a főkapitányság tevékenységirányító központjába Pölöskéről, hogy az italgyártó üzem éjjeliőrét megtámadták, bántalmazták, kezeit összekötözték, mobiltelefonját elvették a támadók, akik ezután megszerezve az iroda kulcsát, az ott található értékeket magukkal vitték.

 

- Hasonló bűncselekményre a zalaegerszegi rendőrkapitányság életében évek óta nem volt példa - fogalmazott dr. Farkas Tibor alezredes, városi rendőrkapitány. - A kollégák olyan energiát befektetve indultak az elkövetők felderítésére, mintha emberölés tetteseit kellett volna elfogniuk - jellemezte az elmúlt hetek munkáját.

 

A helyszínen semmi információ nem utalt az elkövetőkre, de a megfeszített nyomozás július 13-án meghozta az eredményét, sikerült a két tettes nyomára jutni és elfogni.

 

- A rablók éjfél után öt perccel érkeztek a telephelyre. Bántalmazták az őrt, elektromos sokkolót is bevetettek ellene, majd megkötözték - idézte fel az eseményeket Andor László őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője. - Ez után a telep főépületi irodájából elvitték a lemezszekrényt, amiben 40 millió forint, 3000 euró és különféle gépkocsi okmányok voltak. A zsákmányt a telepen talált kisteherkocsival vitték a nem messze parkoló autójukhoz - mondta.

 

A nyomozók munkája július 13-án ért be, akkor fogták el a 40 éves zalaszentmihályi férfit és 27 éves nemesrádói társát. A két férfi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A büntetlen előéletű gyanúsítottak anyagi helyzetükkel magyarázták tettüket.

 

A rendőrök a pénzből 19 millió forintot nemesrádói rejtekhelyeken már megtaláltak és a délutáni sajtótájékoztató idején is zajlott a többi érték felkutatása. Arra a kérdésre, hogy a tettesek mi alapján választották ki a célpontjukat, korábban dolgoztak-e a pölöskei gyárban, az osztályvezető a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánt választ adni.

 

A rendőrség kezdeményezi az előzetes letartóztatásukat; a rablók akár 10 évet is kaphatnak tettükért.

 

Arany Gábor

 

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezete
H-1132 Budapest, Kádár u. 13. Tel: +36 (1) 422-0079 Fax: +36 (1) 220-8921

SZVMSZK ©2009. Minden jog fenntartva.