Hírek | Hajdú-Bihar | Szervezetek | Főoldal

HAON.hu - Bűnmegelőzési információs pontok huszonöt hajdú-bihari községben

2017.05.24. Hajdú-Bihar

Bűnmegelőzési információs pontok huszonöt hajdú-bihari községben

 

Forrás: http://www.haon.hu/bunmegelozesi-informacios-pontok-huszonot-hajdu-bihari-kozsegben/3491567

 

Körösszegapáti – A „Pusztán hatan – hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért.” című pályázati projekt eredményeként május 23-án Körösszegapátiban indult útjára az új bűnmegelőzési program.

 

„Pusztán hatan – hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért” című projektben a főpályázó Békés Megyei Rendőr-főkapitányság mellett a Bács-Kiskun, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságok vesznek részt.

 

Ennek keretében Hajdú-Bihar megye illetékességi területén lévő 25 legkisebb népességgel rendelkező községben május 23-tól kezdődően bűnmegelőzési információs pontokat létesítenek. A községek frekventált helyein a lakosság több bűnmegelőzési témában is szórólapokat talál, amelyek többek között arról tájékoztatják őket, hogy mit tegyenek az áldozattá válás elkerülése érdekében, vagy mi a teendő akkor, ha a bűncselekmény már megtörtént. A program keretében képzést szerveznek a rendőrök, polgárőrök, tanya- és falugondnokok, valamint a szociális szférában dolgozók számára.

 

A program megnyitója május 23-án Körösszegapátiban, az önkormányzat épületében volt. Itt a projektről Dr. Tóth Ferenc r. alezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, valamint a település polgármestere, Tarsoly Attila tájékoztatta a lakossági fórum résztvevőit. Az életnagyságú „rendőr makett” elhelyezésére a helyi Egészségházban került sor. A kerékpáros balesetek megelőzése és a láthatóság érdekében a helyi lakosok részére kerékpárlámpákat adtak át a rendőrök.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezete
H-1132 Budapest, Kádár u. 13. Tel: +36 (1) 422-0079 Fax: +36 (1) 220-8921

SZVMSZK ©2009. Minden jog fenntartva.