Hasznos jogi linkek

MAGYARORSZAG.hu

Kormányzati Portál

NAV.GOV.hu

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

NJT.hu

Nemzeti Jogszabálytár

NYILVANTARTO.hu – Okmányiroda- és Kormányablak kereső

A Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság keresője.

MOKK.hu/kereso – Közjegyző-kereső

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara közjegyző kereső szolgáltatása.

E-CEGJEGYZEK.hu – Igazságügyi Minisztérium

Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat.

NFSZ.munka.hu

Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat

MEIK – Magyar Ekvivalencia és Információs Központ

Az Oktatási Hivatal honosítással, elismeréssel foglalkozó weboldala.

JOGPONT.hu – Jogpont Hálózat

2009-2010-ben, két év alatt több mint 45 000 esetben keresték fel az Európai Uniós forrásból, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében létrehozott jogsegély szolgálatot, ahol munkajog, cégjog és társadalombiztosítási kérdésekben kaphatott tanácsot bárki ingyenesen az ország 154 helyszínén. A projekt a három éves fenntartási időszakot követően 2013-ban lezárult, további szolgáltatást nem nyújt, viszont a projekttel kapcsolatos híreket, eseményeket, publikációkat a honlapon továbbra is megtalálja.

JOGIFORUM.hu – Első Magyar Jogi Portál 

Az érdeklődők számára 2001 óta nyújt komplex szolgáltatásokat a weboldal, melynek nagyszámú rovata egyszerre elégíti ki jogászok, ügyvédek, joghallgatók és jogkeresők igényeit.

A JogiForum.hu egy átfogó, interaktív és folyamatosan frissülő internetes jogi információs központ. Szolgáltatásait úgy alakították ki, hogy egyszerre ‘forgathassa’ haszonnal jogász és laikus, naprakész és hasznos információkat nyújtson praktizáló ügyvédeknek és joghallgatóknak. Az információközlés mellett erőssége a kommunikációs lehetőségek kitágítása: lehetővé teszi egy jogi probléma kapcsán az on-line eszmecserét, tanácskérést, ügyvédválasztást vagy szakmai vitát.

Bővülő tartalom, növekvő olvasottság: Az utóbbi évek alatt a portál tekintélyes mennyiségű szakmai forrásanyagot halmozott fel. A hírarchívumban több, mint 16.000 cikk böngészhető, a publikációs gyűjtemény közel 300 művet tartalmaz, a vitafórum hozzászólásainak száma megközelíti a 150.000-et. A bővülő tartalomhoz folyamatosan növekvő látogatói bázis párosul. A portál híreit zömében a partneri viszonyban álló folyóiratok, rádiók, tv adók szolgáltatják, de a szerkesztőség saját hírekkel, összefoglalókkal is jelentkezik. A híroldal sajátos szempontú válogatás eredménye: a speciális olvasóközönség igényeit igyekszik kielégíteni a magyar és külföldi – főként Uniós – jogi szabályozás változását, alakulását figyelemmel kísérő hírfolyam. A tartalom teljes körű kategorizálásának eredménye, hogy a megjelenő hírek azonnal mutatják a témában már korábban megjelent dokumentumokat: a friss információk alatt megjelenik az összes kapcsolódó hír, publikáció, interjú, rendezvény, szakkönyv, fórumtéma elérhetősége.

Ügyvéd keresés: A JogiForum.hu on-line ügyvédi szaknévsora kiküszöbölni az ügyvéd keresés során információ- és szakmai ismerethiány miatti fellépő nehézségeket. Az ügyvédi névsorban számos szempont alapján böngészhet az érdeklődő, kikötheti, hogy milyen nyelvismeretet, szakképesítést követel meg leendő jogi képviselőjétől, megadhatja, hogy az ország mely részéről keres szakembert. A szempontoknak megfelelő nevek mellett naprakész elérhetőségi adatokat talál, a kapcsolatfelvétel tehát célirányos és kényelmes. A magyarul nem beszélő látogatókat számos nyelvre (például angol, német) fordított adatbázis várja. Az u.n. ‘ügyfél keres ügyvédet’ szolgáltatás keretében a hétköznapi ügyvédválasztás iránya megfordul: a jogi problémával szembesülő polgár az összes regisztrált ügyvédnek egy kattintással elküldi problémája vázlatát, az ügyvédek pedig csak akkor jelzik érdeklődésüket – természetesen a Jogi Fórumot már kikerülve – ha tudják: az ügyet színvonalasan képesek ellátni. A rendszer sikeres: a jogkeresők díjazzák, ha kényelmesen és hatékonyan kereshetnek jogi képviselőt illetve szakértőt, a regisztrált jogászok pedig olyan ügyfeleket nyerhetnek meg, akikkel hagyományos úton nem kerülhettek volna kapcsolatba.

Jogi állásbörze: A munkaadók és álláskeresők közkedvelt fóruma a JogiForum.hu állásbörzéje: a meghirdetett pozíciók száma alapján az ország vezető jogászoknak szóló állásközvetítő oldala. 

Publikációs gyűjtemény: A színvonalas jogászi munkavégzés alapja a jól rendszerezett tudás. Ennek jegyében indult el a JogiForum.hu publikációgyűjteménye – egy szakcikkeken, tanulmányokon, szakdolgozatokon alapuló jogi tudásbázis. A gyűjtemény a jog szinte minden területére kiterjed: alkotmányjogi fejtegetésektől kezdve hírközlési, polgári jogi értekezéseken át munkajogi, szerzői jogi, büntetőjogi tanulmányokig terjed a kínálata. A virtuális könyvtár több szempont szerint is rendszerezett: tartalma leválogatható jogterület, szerző és megjelenési dátum vagy számos témakör szerint. A közölt cikkek kereshetőek és letölthetőek – teljesen ingyenesen. A publikációs rovat így tudományos igényű kutatásokat is kiszolgál, az olvasók előszeretettel böngészik saját tudásuk naprakészen tartására is.