Mentesség & pótlás


MENTESSÉG

TISZTELT REGISZTRÁLÓ!

A rendészeti feladatokat ellátó személyek, a segédfelügyelők, valamint a személy- és vagyonőrök képzéséről és vizsgáztatásáról szóló 68/2012. (XII.14.) BM rendelet (továbbiakban: Rendelet) alapján a 40 órás képzés és vizsgáztatás lebonyolítása továbbra is a kabinetedu.hu képzés- és vizsgaportálon történik.

A Rendelet alapján kiegészítő képzést kinek és mikor kell elvégeznie:

  • aki elvégezte a 40 órás képzést és tanúsítvánnyal rendelkezik, a tanúsítvány kiállításától 5 éven belül,
  • aki az új OKJ 32 861 01 személy- és vagyonőr szakképesítéssel rendelkezik (függetlenül, hogy kapott vagy nem kapott erről mentességi okiratot), a szakképesítés megszerzésétől 5 éven belül,
  • aki mentességi okirattal rendelkezik (függetlenül, hogy a mentességi okirat mikor került kiállításra), 2018. június 30-ig.

A mentességi kérelmet a képzés és vizsga alól a 68/2012. (XII.14.) BM rendelet 5. számú mellékletében meghatározott szakképesítések és szakképzettségek alapján 2017. december 31-ig http://rvv-rvki.hu portálon keresztül lehet benyújtani.

Ezt követően mentességi kérelem benyújtására nincs lehetőség.


TANÚSÍTVÁNY, MENTESSÉG PÓTLÁSA

A 68/2012. (XII.14.) BM rendelet 6. § (5) bekezdése alapján:

  • Az elveszett vagy megsemmisült tanúsítvány pótlására – a vizsgajegyzőköny alapján – a BM Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztálya hiteles tanúsítvány-másolatot állít ki az érintett által saját kezűleg aláírt kérelme alapján.
    A hiteles tanúsítvány-másolat tartalma megegyezik az eredeti tanúsítvány tartalmával.
  • Az elveszett vagy megsemmisült mentesség pótlására – a mentességi kérelem alapján kiállított mentességi okirat alapján – a BM Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztálya  hiteles mentesség-másolatot állít ki az érintett által saját kezűleg aláírt kérelme alapján.
    A hiteles mentesség-másolat tartalma megegyezik az eredeti tanúsítvány tartalmával.

Online ügyfélszolgálat: E-mail: kiegkepzes@bmkszf.hu

Levelezési cím: BM Vezetőképzési, Továbbképzési és Tudományszervezési Főosztály (1903 Budapest Pf. 314)