A Zsiráf nyert a rendőrség vagyonvédelmi vetélkedőjén Szegeden


 

SZEGEDMA.hu – Szegeden 14 csapat versengett az országos „Házhoz megyünk” program vagyonvédelmi vetélkedőjén Csongrád megyében. A legjobbnak a Zsiráf csapat bizonyult.

Szombaton rendezte meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az országos „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi programhoz kapcsolódó családi vetélkedőt a Szegedi Vadasparkban. A kellemes időben lezajló vetélkedőn 14 csapat versengett az elsőségért. A háromfős csapatokat egy szülő, egy nagyszülő és egy iskolás gyermek alkotta.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015 szeptemberében kampánysorozatot indított útjára a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében. A „Házhoz megyünk” program célja, hogy a lakosság szakemberektől kaphasson bűnmegelőzési tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A megyei rendőr-főkapitányság koordinálásával a szakemberek így több városban alakítottak ki információs pontokat. Ezeken a pontokon előre meghatározott menetrend szerint havonta egy-egy héten keresztül személy- és vagyonvédelmi tanácsokkal látták el a lakosságot. Csongrád megyében a rendőrség mellett az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara biztonságtechnikával foglalkozó területi munkatársai, a helyi polgárőr szervezetek az önkormányzatok támogató együttműködésével várták az érdeklődőket. A program része a családi vetélkedő is.

A szombati megnyitón Lukács János r. dandártábornok, megyei főkapitány hangsúlyozta, amikor ekkora az összefogás, gondolva itt a biztosító, a vagyonvédelmi szakmai kamara, a polgárőrség, az önkormányzatok és a rendőrség összefogására, abból minden esetben érték teremtődik. Hozzátette: a vetélkedés részesei mindenképpen nyertesek, hiszen élménnyel és tudással gazdagodnak.

A feladatok játékos formában a vagyonvédelem és a bűnmegelőzés számos területét feldolgozták. Így volt, ahol tesztkérdésekre kellett válaszolni, máshol nyomozónak állhattak a versenyzők és rejtélyt oldhattak meg, vagy ujjlenyomatot olvashattak. A helyszínt biztosító Szegedi Vadaspark is készült, a versenyzők bekötött szemmel simogattak teknőst, kígyót és Madagaszkári bütykös csótányt a pontokért cserébe.

 A nap végén szinte maximális pontszámmal a Zsiráf csapat ért be elsőként a célba, egy ponttal lekörözve a Rókákat és kettővel a Fókákat. Bár az első három helyezés elkelt, senki nem távozott üres kézzel, hiszen oklevelet, és kisebb ajándékokat minden csapat kapott, végül egy jégkrémre mindenki a Vadaspark vendége volt.

Csongrád megyéből tehát a ruzsai Zsiráf csapatot alkotó Révész Andrásné, Vass Ervin és Vass Viktor utazhat a „Házhoz megyünk” elnevezésű program májusi, országos döntőjére.


TOVÁBBI FOTÓK