Alapinformációk a 40 órás képzés teljesítéséről (kabinetedu.hu)


www.kabinetedu.hu


 

Alapinformációk a 40 órás képzés teljesítéséről (kabinetedu.hu)

 

1. A képzést és a vizsgát előíró jogszabály a 2012. évi CXX. törvény és a végrehajtásáról szóló 68/2012. (XII.14.) BM rendelet.

2. Érintettek a személy- és vagyonőr igazolvánnyal rendelkezők

3. A képzés és a vizsga folyamatosan teljesíthető.

4. Mentességi kérelmet a képzés és vizsga alól a 68/2012. (XII.14.) BM rendelet 5. számú mellékletében meghatározott szakképesítések és szakképzettségek alapján 2017. december 31-ig a http://rvv-rvki.hu portálon keresztül lehetett benyújtani. Ezt követően mentességi kérelem benyújtására nincs lehetőség.

5. A vagyonőrök képzése-vizsgája: Magán-biztonságvédelmi alapfeladatok címet viseli.

6. A képzésen való részvétel kötelező. Teljesíteni két módon lehet: az elektronikus tananyag egyéni feldolgozásával vagy csoportos képzés keretében. Ha csoportos képzésre van igénye, telefonáljon a kamara megyei szervezetéhez. (A vagyonvédelmi vállalkozások is megrendelhetnek ugyanitt csoportos képzést és vizsgát a munkatársaik számára.)

7. A képzésre jelentkezni elektronikusan lehet: www.kabinetedu.hu
Ha segítségre van szüksége, telefonáljon a kamara megyei szervezetéhez.

8. A képzésre jelentkezés lépései:

 • Regisztráció (Ön adja meg a felhasználó nevét, jelszavát)
 • Az ön által megadott e-mail címére üzenet érkezik: „Felhasználó regisztráció”, aktiválja a link segítségével a regisztrációját.
 • Jelentkezzen be felhasználó nevével, jelszavával.
 • Kattintson a Jelentkezés linkre
 • Kattintson a Kiválaszt linkre az online tanulás kezdetű tábla utolsó cellájában.
 • Az új oldal alján kattintson a Jelentkezés linkre, az ezután kinyíló ablakban az Igenre.
 • Ekkor új üzenet kap az e-mail címére: „Képzésre jelentkezés”.

A tandíjat KIZÁRÓLAG ÁTUTALÁSSAL fizetheti!

Az átutalási információk az alábbiak:

 • OTP számlaszáma: 11784009-20604077
 • A címzett: Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK)
 • A közlemény rovatba: a kabinetedu.hu portálon használatos felhasználónevét vagy a nevét, születési helyét, idejét tüntesse fel.
 • A részvételi díj 11.595 Ft.

9. A tandíj befizetése (és feldolgozása) után a rendszer e-mailt küld, hogy megkezdheti a tanulást, a rendszeren hozzáférhetők a tananyagok. A befizetett tandíjról elektronikus számlát kap a regisztrációban megadott e-mail címre a befizetést követő 15 napon belül.

10. A tananyag egyéni feldolgozását a rendszer érzékeli, vagyis Ön ezzel teljesíti az elméleti képzésen való részvétele kötelezettségét. Akárhányszor, akármennyi ideig dolgozhat a tananyaggal.Három, különböző módszerekkel operáló tananyagot talál. Egy kinyomtatható jegyzetet, ennek online-változatát (benne az ellenőrző kérdések, amelyek megválaszolása után léphet tovább) és egy felkészülését segítő interaktív anyagot (filmek, tudáspróba).Ha Ön csoportos, tanfolyami képzést igényelt, az elméleti és gyakorlati felkészítést kap.Ha Ön csak a gyakorlati oktatást teljesíti csoportfoglalkozás keretében, két megoldás van. A vizsgaidőponthoz kötötten választhat a kamara kínálta képzési napokból, vagy a vállalatánál teljesíti azt.

11. A vizsgára jelentkezés elektronikus. (Ha Ön csoportos képzésen vett részt, a vizsgára jelentkezéshez is kap segítséget.) A vizsgahelyszínek és időpontok közül Ön választ. Belép a rendszerbe az azonosítóival, majd „Jelentkezés”, „Vizsgára jelentkezés”, az Önnek megfelelő vizsgaalkalom sora végén: „Kiválaszt”.

12. A vizsga teljesítése:

 • Megjelenik a választott időpontban a helyszínen (személyi igazolvánnyal). A vizsgacsoportból leiratkozhat a vizsga előtt öt nappal. Ha a jelentkezését nem törölte, és nem jelenik meg a vizsgán, a vizsgát szervező megyei kamaránál igazolással élhet 5 napon belül, és új vizsgaidőpontot kérhet.
 • Az első négy tanórában további gyakorlati oktatáson vesz részt.
 • Vizsgabizottság előtt vizsgázik: gyakorlati és szóbeli vizsgafeladatok közül húz egyet-egyet. (A szóbeli tételsor elérhető az Ön számára a tananyag feldolgozása idején.)
 • A vizsgája minősítése megfelelt vagy nem megfelelt. Ha megfelelt mind a két vizsgafeladatból, tanúsítvány kap helyben. Ha valamelyik vizsgarész sikertelen, meg kell ismételnie a vizsgát egy másik időpontban, és a javító vizsga díját (1930 Ft) csekken be kell fizetnie. Csak abból a vizsgarészből vizsgázik újra, amelyik nem sikerült.

13. A vizsga napján történő megjelenés időpontjának egyeztetése végett vegye fel a kapcsolatot a kamara illetékes megyei szervezetével!

14. A tanúsítvány az ön igazoló irata, vigye haza, nem kell beküldenie sehová. A vizsga napjáig elektronikus számlát kap a befizetett tandíjáról.