Békés megye nyerte a „Házhoz megyünk!” vetélkedőt


POLICE.hu – A Rendőrségi Igazgatási Központban 2016. június 3-án a „Házhoz megyünk” elnevezésű rendőrségi vagyonvédelmi program keretében rendezték meg az országos vetélkedőt.

A rendezvény megnyitóján Dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte a megjelent versenyzőket. Az eseményen részt vettek a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, az Országos Polgárőr Szövetség, az Aegon Magyarország Zrt., valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselői.


A vagyonvédelmi vetélkedőn 19 megyéből, illetve a fővárosból érkezett 3 fős csapatok mérték össze tudásukat, amelynek végeredménye:

  1. helyezett: Békés megye: Mucsi Klaudia, Krajcsovicz Katalin, Zsabka Erzsébet
  2. helyezett: Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Kerekes Zita, Kerekes Barbara, Borza Éva
  3. helyezett: Komárom-Esztergom megye: Schruf Ágnes, Lovas Ágnes, Kecskés Melitta Flóra

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében 2015. őszén indított, és egészen 2016. végéig tartó országos kampánysorozat keretében megyénként három településen és a főváros három helyszínén felállított információs pontokon minden hónapban, egy héten keresztül szakemberek látják el tanácsokkal a vagyonvédelemről és a biztonságról érdeklődő lakosságot.

A kampánysorozat célja továbbra is a lakosság vagyonbiztonságának fokozása, az állampolgárok bűnmegelőzési felvilágosítása, a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorítása, valamint az állampolgárok önvédelmi készségeinek fejlesztése.