Biztonságtechnikai szakmai nap Fejér megyében

Az SzVMSzK Fejér Megyei Szervezete volt házigazdája a biztonság technikai tagozata szervezésében megrendezésre kerülő szakmai napnak 2016. november 29-én.

A szakmai nap témáját tekintve folytatása volt, az előző év őszén megtartott (drónok és felhasználási lehetőségeik) nagysikerű, látványos bemutatóval egybekötött szakmai napnak.


MEGHÍVÓ MEGTEKINTÉSE


Az idei rendezvényen Kárpáti Zoltán megyei elnök köszöntője (a köszöntő megtekintéséhez kattintson ide) és Németh József biztonságtechnikai alelnök programismertetése után:

  • Török Ágnes a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Légi- és Víziközlekedési Főosztály, Légügyi Osztály légiközlekedési referense ismertette a drónok használatának jelenlegi merev jogi lehetőségein túl a kialakulóban lévő uniós szabályozáson át, a már kidolgozott (elfogadásra váró) elképzeléseket.
  • Bársony Péter a Magyar Drón Egyesület elnöke a drónok sportcélú felhasználásával foglalkozott és élménybeszámolóval egybekötött előadásában ismertette a hazai és nemzetközi drónversenyek szabályait és a versenyek nyújtotta tapasztalatokat.

Az előadások után élénk eszmecsere alakult ki a résztvevők és az előadók között.


Ezen a továbbképzésnek szánt rendezvényen több mint negyven fő vett részt. Kamaránknak nagy örömöt okozott, hogy a résztvevők nem csak tagjai és a vagyonvédelmi vállalkozások közül kerültek ki, hanem köreinkben üdvözölhettük a rendőrség, a polgárőrség a katasztrófavédelem, a honvédség és városunk önkormányzatának képviselőit is.


Székesfehérvár, 2016. december 1.

Prépost Tibor


GALÉRIA