Együttműködési megállapodás


ZEGTV.hu – Módosították


ZAOL.hu – Együttműködési megállapodást írtak alá a személyi és vagyonvédelem jegyében

Együttműködési megállapodást írt alá kedden dr. Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya és Horváth József, a Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara megyei szervezetének vezetője a két szervezet tevékenységének összehangolásáról.

A szakmai kamara és a rendőrség Zalában már 2006 óta együttműködik a személyi és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység végzésével kapcsolatos jogsértések felderítése és visszaszorítása, a két fél tevékenységének összehangolása érdekében. Most a megváltozott törvényi környezethez igazítva újították meg az együttműködést. Az aláíró felek elmondták, az információcserét garantáló, határozatlan idejű megállapodás értelmében a felek évente áttekintik közös munkájukat, de napi kapcsolatban is állnak, azon felül, hogy az ellenőrzési jogosultságokat a rendőrséghez telepítette a törvény.

Horváth József és dr. Sipos Gyula az aláírás után (Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap)

Az eseményen jelen lévő dr. Fialka György, a kamara országos elnöke elmondta, már a közszolgálati egyetemen is úgy tanítják, hogy a két szervezeti forma egymást kiegészítő egységet alkot a vagyon- és személyi védelem területén.

A kamarai tagság nem kötelező, így Zalában a hat évvel ezelőtti 3000 helyett 85, az országban 105 ezer helyett mintegy 4500 taggal rendelkezik a szervezet. Ugyanakkor a kamara szervezi a kiegészítő képzéseket, a tanúsítványokat pedig a szolgáltatást igénybe vevő vállalkozásoknál ellenőrzi. Dr. Sipos Gyula főkapitány a közös munka egyik példájaként említette a sportesemények biztosítását, ami magas fokú szakmai tudást igényel.


POLICE.hu – Együttműködési megállapodás

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Zala Megyei Szervezete együttműködési megállapodásban rögzítette közös feladatait.

Horváth József, dr. Sipos Gyula, dr. Fialka György

Horváth József, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Zala Megyei Szervezetének elnöke, valamint dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, a megye főkapitánya 2018. december 11-én 10 órakor együttműködési megállapodásban rögzítette közös feladatait, amit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében írtak alá.

A megállapodás fő célja a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység végzésével kapcsolatos jogsértések felderítése és visszaszorítása érdekében, a két szervezet közötti hatékony együttműködés, a tevékenységeik összehangolása, kölcsönös segítése.


Zalaegerszegi 7 nap – Együttműködési megállapodás a rendőrség és a vagyonvédelmi szakemberek között