Házhoz megyünk idén is Pápán


PAPA-MA.hu – A „Házhoz megyünk” országos rendőrségi megelőző-vagyonvédelmi program keretében – 2017 januárjában – még az alábbi időpontokban és helyszíneken várja az érdeklődőket a Pápai Rendőrkapitányság:

  • január 16. 13:00-16:00 – Interspar Áruház (Pápa, Celli út 21.)
  • január 28. 09:00-12:00 – Tesco Áruház (Pápa, Celli út 92.)

A fenti információs pontokon a rendőrök a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről tájékoztatják az érdeklődőket, átadják a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács prevenciós kiadványait, továbbá a lakásbetörés, besurranásos lopás vagy trükkös lopás áldozatává vált sértettek részére személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat adnak.

Továbbá az információs pontokon lehetőség nyílik kerékpár regisztrációra is, amelyhez a kerékpár mellett a tulajdonos személyes okmányai szükségesek. A nyilvántartásba vételt követően a jármű bekerül a BikeSafe elnevezésű országos kerékpár-regisztrációs rendszer adatbázisába.

A program különlegessége, hogy igényelhető speciális, az érdeklődő lakóhelyére vonatkozó egyéni tanácsadás is, amely – elérhetőség meghagyása esetén – egy későbbi, előre egyeztetett időpontban szakemberek segítségével valósul meg.

Az információs pontokon a Pápai Rendőrkapitányság várja a határvadász szolgálat iránt érdeklődőket is, akik számára a jelentkezés feltételeiről, a juttatásokról és az őr-járőrtárs képzésről adnak részletes tájékoztatást az egyenruhások.