„Házhoz megyünk” Marcaliban

POLICE.hu – Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015. évben indított „Házhoz megyünk!” programsorozata az idei évtől új prevenciós témakörökkel kiegészülve folytatódik Somogy megyében is.

A program célja a megelőző vagyonvédelmi tanácsadás mellett az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a Rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság, és a drogprevenció témakör, amelyek segítik a megfelelő döntések meghozatalát, és növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét. A program kiegészült a „BikeSafe” ingyenes kerékpár-regisztrációval is.

Marcali városban 2017. április 20-án a „Házhoz megyünk!” egész napos program alkalmával a délelőtti órákban a helyi Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakközépiskola diákjainak Fábos Edit r. főhadnagy, a Marcali Rendőrkapitányság nyomozótisztje a tudatos, felelősségteljes, biztonságos internethasználat témakörben tartott előadást.

A délutáni órákban a Marcali Kulturális Korzó épületében, a Marcali Szivárvány Nyugdíjas Egyesület tagjainak szintén Fábos Edit r. főhadnagytartott fórumot, amely alkalmával a vagyonvédelem, áldozatvédelem témakörben látta el hasznos tanácsokkal és tájékoztatókkal a szépkorúakat, valamint Tóth Enikő c. r. törzsőrmester a biztonságos közlekedésről – kiemelve a gyalogos és kerékpáros közlekedést –  tartott előadást.

Ezt követően Marcali, Künzelsau téren a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai információs pontot állítottak fel a BikeSafe kerékpár-regisztrációhoz. A kedvezőtlen időjárás ellenére nagy érdeklődés mellett zajlott a biciklik nyilvántartásba vétele. A regisztrálókat a szakemberek bűnmegelőzési tanácsokkal és tájékoztató lapokkal is ellátták. Marcali Önkormányzat Városi Rendészetének munkatársai is segítséget nyújtottak a program sikeres végrehajtásához.


TOVÁBBI FÉNYKÉPEK A RENDŐRSÉG WEBOLDALÁN


Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság