„Házhoz megyünk” vetélkedő


POLICE.hu – A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzés Osztálya a „Házhoz megyünk” elnevezésű országos rendőrségi prevenciós program keretében vagyonvédelmi „családi” vetélkedőt szervez.

A megmérettetésre háromfős Csongrád megyei csapatok jelentkezhetnek, melyek egy-egy települést vagy településrészt képviselnek. A csapatok 1 nagyszülő, 1 szülő (vagy ezen korosztályhoz tartozó felnőtt), illetve 1 általános iskola felső tagozatos gyermekből állhatnak.

A legjobb csapat részt vehet az országos döntőn, melyet 2016 májusában rendeznek meg.

A megyei forduló résztvevői jutalomban részesülnek, a győztes csapat tagjai pedig értékes díjakat vehetnek át. A vetélkedőt követően az annak helyt adó Szegedi Vadaspark jóvoltából, a versenyzők és az őket kísérő családtagok egy kellemes délutánt tölthetnek el a helyszínen.

A versenyre 2016. április 2-ig lehet jelentkezni a területileg illetékes rendőrkapitányságokon:

Szentesen (Szentes, Kossuth Lajos utca 43.), Csongrádon (Csongrád, Pacsirta utca 1-5.), Kisteleken (Kistelek, Petőfi utca 2.), Hódmezővásárhelyen (Hódmezővásárhely, Lázár utca 6-8.), Makón (Makó, Csanád vezér tér 13.) és Szegeden (Szeged, Párizsi krt. 16-22), illetve a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának barka@csongrad.police.hu e-mail címén.

A felkészüléshez segédanyagot a rendőrség biztosít, amit előzetes egyeztetést követően a rendőrkapitányságokon lehet majd átvenni.

A tavaly ősszel kezdődött „Házhoz megyünk” program célja az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét negatívan befolyásoló lakásbetörések, gépjárműfeltörések, trükkös lopások megelőzésére hívatott vagyonvédelmi eszközök és módszerek minél szélesebb körben történő ismertetése. A kampány első hónapjaiban a lakosság szakemberektől kaphatott bűnmegelőzési tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. Csongrád megyében három helyszínen várták az érdeklődőket Kisteleken, Szentesen és Csongrádon. A program második ütemében a családi vagyonvédelmi vetélkedőn mérhetik össze tudásukat az arra vállalkozó csapatok.


Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság