Házhoz mennek a rendőrök Komlón és Pécsett

PECSIUJSAG.hu – Folytatódik Baranya megyében a „Házhoz megyünk” program. A bűnmegelőzési szakemberek a programsorozat ideje alatt minden hónapban, hetente három időpontban és helyszínen várják az érdeklődőket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015. szeptember 30-án „Házhoz megyünk” címmel indított kampányt hazánk vagyonbiztonságának elősegítése céljából.

A rendőrök és a közreműködő szervezetek képviselői az információs pontokon tájékoztatják a lakosságot a prevenciós vagyonvédelmi lehetőségekről, amelyben segítséget nyújtanak az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt., a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviselői, valamint a polgárőrszövetség városi szervezeteinek munkatársai is.

A program fő célja, hogy az érdeklődő állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A tájékoztatások és a szórólapok átadásán túl az érdeklődők kötetlenül tehetik fel a témával kapcsolatos kérdéseiket, amelyekre a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai készséggel válaszolnak. A hiteles forrásból származó információk mindenkinek segíthetnek abban, hogy elkerülhessék a veszélyhelyzeteket és ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.

Komlón február 2-án, 9-én, 16-án és 23-án reggel kilenc órától délig a József Attila Könyvtár és Muzeális Intézményben (7300 Komló, Városház tér 1. szám) várják az érdeklődőket.

Pécsett az ANK Művelődési Központban (7632 Pécs, Apáczai Csere János körtér 1. szám) február 3-án, 10-én, 17-én, és 24-én délután négy órától hat óráig, valamint a Tesco Hipermarketben (7630 Pécs, Buda Vám 1. szám) február 4-én, 11-én, 18-án és 25-én délután négy órától hat óráig tartanak tájékoztatást.


Forrás: BMRFK