Magyar Tudomány Ünnepe – Tömegkezelés és alapjogvédelem


A fenti címmel rendezett konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, a Rendőrség Tudományos Tanácsa és a Magyar Rendészettudományi Társaság.

A konferencia civil előadói az alapjogi tárgyú előadásokon keresztül olyan elvi kérdéseket elemeztek, mint például az alapjog érvényesítés specialitásai, a tisztességes eljáráshoz való jog a rendőri intézkedésnél, illetve gyakorlati aspektusból vizsgálták az ombudsmani tapasztalatokat és a gyülekezési törvénnyel kapcsolatban felmerülő kérdéseket.

A hivatásos előadók a rendvédelmi tömegkezelést vizsgáló kutatások legújabb eredményeit tárgyalták, illetve gyakorló szakemberként bemutatták a magyar tömegkezelési gyakorlatban bekövetkezett szemléletváltást, valamint annak a tömegrendezvények biztosítására gyakorolt hatását, az aktuális kihívásokat, szempontokat és trendeket. A rendezvényen a jogi és rendészeti szakma kimagasló egyéniségei adtak elő, közöttük Dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság megbízott elnöke.

Az eseményen felmerültek a társadalmi, politikai, kulturális és sportrendezvények biztonságának kérdései, valamint a rendészeti tervezés problémái a gyülekezési jog tükrében.


A rendezvénysorozat leendő és már megvalósult programelemeiről
az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

http://www.bm-tt.hu/mtuun2016.html