Nógrádból került ki az országos elnök

NHC24.hu – A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara (SZVMSZK) tisztújító országos küldöttgyűlésének adott otthont a százhalombattai polgármesteri hivatal a napokban. A jelenlévők megválasztották az új vezetőséget. Az új országos elnök a Nógrád-Borsod-Abaúj-zempléni (BAZ) szervezet által delegált dr. Fialka György lett.

NMH-Információ. A tisztségviselőkre már egy héttel korábban országosan le lehetett adni a jelölést. A szakmai tisztulás érdekében a Nógrád-BAZ megyei szervezet egy feddhetetlen, komoly szakmai múlttal rendelkező – a rendészettudományok területén doktorált – jelöltet ajánlott a kamarai szervezet élére dr. Fialka György személyében.

Dr. Fialka György, az új országos elnök balra – Fotó: Hüvösi Csaba

A százhalombattai összejövetelen górcső alá vették az elmúlt időszak főbb történéseit s egyöntetűen leszögezték: ez a választás egyben az utolsó esély is arra, hogy a csaknem húsz esztendős szervezet ne a múlt rossz emléke legyen, hanem egy új, szakmai alapokon nyugvó és magasabb szinten is elfogadott vezetéssel újra felépítse tekintélyét.

Először elnökválasztást tartottak, amelyen sikeres és jogszerű szavazás után dr. Fialka György kapott bizalmat a jelenlévőktől, majd további tisztségviselők személyéről döntöttek.

A rendezvényen dr. Fialka György megköszönte a küldöttgyűlésnek a neki megszavazott bizalmat, majd felvázolta, hogy komoly munka vár a megválasztott elnökségre, mivel gyökeres változásokra lesz szükség ahhoz, amit el szeretne érni.

Dr. Ignácz István helyettes államtitkár

A választást megtisztelte jelenlétével dr. Ignácz István nyilvántartások vezetéséért felelős helyettes államtitkár, aki megköszönte Németh Ferenc eddigi elnök munkáját, majd köszöntötte az új elnököt.

– Több évvel ezelőtt körvonalazódott, hogy szükség van a kamara tevékenységére. Dr. Fialka György élettapasztalata, szakmai múltja mind-mind alkalmasság teszik őt arra, hogy a magánbiztonságban dolgozók érdekeit képviselje. Fontos, hogy ha felmerülnek különböző igények az élet és a piac között, ennek érvényt is tudjunk szerezni. Változásokra és változtatásokra van szükség. Számos olyan kérdés merült fel, amit az elkövetkezendő időszakban rendezni kell – zárta gondolatait dr. Ignácz István.

A tisztújítással és a nógrádi sikerrel kapcsolatban Sándor József, az SZVMSZK Nógrád-BAZ megyei szervezetének elnöke elmondta: nagy munka és szervezés áll mögöttük és szívből örül, hogy a szervezet élén egy szakmailag felkészült, kellő tapasztalattal rendelkező és kamarai berkekben elismert elnök áll. Az pedig mindenképp büszkeséggel tölti el, hogy dr. Fialka György Nógrád és BAZ megye jelöltjeként aratott sikert, hiszen az elnökcsere gondolata is az itteni kamaránál fogalmazódott meg.