Pályaorientációs kamarai tájékoztató


Pályaorientációs kamarai tájékoztató

a Dunaújvárosi Szakgimnázium Rendvédelmi Szakmai rendezvényén


A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. október 24-26-i időpont között – előadásokkal, kiállításokkal és bemutatókkal egybekötött – Rendészeti Szakmai rendezvényt szervezett.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete megtisztelő felkérést kapott a rendezvénysorozat második napjára egy előadás megtartására. A kamarai szervezetünk részéről Pongrácz Ernő alelnök a magánbiztonsági szakma kialakulásáról, a jelenlegi helyzetről és annak szakmai szervezetéről tartotta meg, gyakorlati példákkal színesített, előadását. A rendezvényen a szakmával és a kamara szerepével kapcsolatban számos kérdés merült fel. A résztvevők nagy száma örömmel töltötte el előadónkat, mert a feltett kérdések is azt mutatták, hogy kiemelt figyelmet tanúsítanak a magánbiztonsági szakmák irányába. Az előadással véleményünk szerint sikerült felkelteni az intézményben tanulók érdeklődését a szakmánk iránt, egyben elősegíteni a pályaválasztási döntésük meghozatalát.

Az intézmény vezetése emléklappal köszönte meg az rendezvényük kamarai előadással történő támogatását, amivel egyben lehetőség is nyílt a kapcsolatok szorosabbá tételében, valamint a további együttműködés irányába.


Székesfehérvár, 2018.10.29.

Pongrácz Ernő alelnök