Sikerrel zárult a XXI. Logisztikai Konferencia és Fórum


MLE.huNémet Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke meghívott előadóként, valamint panelvezetői minőségben is részt vett a konferencián.

Az elnök arról tájékoztatta a hallgatóságot, hogy milyen szerepet tölt be a magánbiztonsági iparág az ellátási lánc biztonságának garantálásában. Az előadásból a résztvevők megismerhették, hogy milyen intézkedéseket szükséges foganatosítani a biztonság érdekében, milyen veszélyforrásokat rejt magában a megfelelő szintű ellenőrzés hiánya, különös tekintettel a szervezett bűnözői körök tevékenységére, illetve a migrációs válság hatásaira.

A kamara elnöke elmondta: szervezett bűnözői körök gyakran eleve azzal a céllal építenek be munkaerőt az érzékeny rendszerekbe, hogy azok később megcsapolják a készleteket vagy szabotázsakciókat hajtsanak végre. Német Ferenc hozzátette: a magasan szervezett, posztmodern társadalomban az ipari és a szolgáltató szektor egyaránt a just in time rendszerére épül. Ez olyan magas szintű hatékonyságot tesz lehetővé, ami a történelemben eddig ismeretlen volt, ám mindez nagyfokú sérülékenységgel is együtt jár. Az illegális migráció következtében akadozik az áruszállítás, a határokon feltorlódnak a kamionok. Ennek következményei messzire hatóak: ha a logisztikai rendszer sérül, az nem csak a gazdasági növekedést akadályozza, hanem komoly biztonsági kockázatot is jelent!


Az MLE részletes beszámolója

FÉNYKÉPEK 1.FÉNYKÉPEK 2.


2016.02.12. LOGISZTIKA.COM – Biztonságos ellátási lánc – csak szakértőktől

A Magyar Logisztikai Egyesület 2016. február 25-26-án tartja az idén 21. alkalommal megrendezésre kerülő Logisztikai Konferencia és Fórum elnevezésű rendezvényét, melynek témája az ellátási lánc biztonsággal kapcsolatos aktualitások.

A globális kitekintésen túl a folyamatok és az árubiztonság területéről hallhatnak legújabb információkat a résztvevők, autentikus szakértőktől, valamint a megbízók elvárásait ismerhetik meg a biztonsági szolgáltatók.

Előadóink a teljesség igénye nélkül:

 • Becsey Zsolt László NFM helyettes államtitkár,
 • Horváth Attila alezredes a NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző kar tanszékvezetője,
 • Kürti Sándor a Kürt Zrt. elnöke,
 • Földi László titkosszolgálati szakértő,
 • Szabó András az iData Kft. fejlesztési vezetője,
 • Német Ferenc az SZVMSZK Országos Szervezetének országos elnöke,
 • Zala Mihály, vezérőrnagy, információbiztonsági szakértő,
 • Homoki Gábor ATALIAN Zrt. vagyonvédelmi vezető,
 • Garai Tímea a Sectran Kft. ügyvezetője.

További előadóink:

 • Nemzeti Közlekedési Hatóság, Netlock Kft., Gs1 Magyarország Np. Zrt., Audi Hungaria Motor Kft., Auchan Magyarország Kft., MÁV, Rail Cargo Hungaria Zrt., Cer Hungary Zrt., DHL, Logbord Kft.
 • A külföldiek közül Sven Bosch DB Schenker country senior security manager, Sebastian Pöppel a BSW GmbH képviselője.

PROGRAM MEGTEKINTÉSE