Több száz kiló takarmányt sikkasztott munkahelyéről három férfi Hajdúnánáson


HAON.hu – Hajdúnánás – A férfiak saját autóikba pakolták a több zsáknyi szójadarát, majd a telephely biztonsági őrének pénzt adtak, azért hogy ne ellenőrizze a gépjárművek csomagterét.

A hajdúnánási rendőrök befejezték a nyomozást azzal a négy férfival szemben, akik több tonna takarmányt vittek el munkahelyükről. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást három hajdúnánási és egy hajdúdorogi férfival szemben.

A polgári rendőrök 2017. március 15-én 3 óra körül Hajdúnánás és Polgár között megállítottak egy gépjárművet, amelynek vezetőjét igazoltatták, az utasterét pedig átvizsgálták. A járőrök a személygépkocsi csomagtartójában, valamint utasterében több zsák takarmányt találtak, amelyek eredetével a sofőr nem tudott elszámolni a helyszínen. A rendőrök elfogták, majd a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállították a 44 éves P. Lászlót, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak. A férfi beismerte, hogy munkahelyéről lopta a közel 800 kilogramm takarmányt.

A nyomozás adatai szerint 2017 februárja és márciusa között a gyanúsított és két társa több alkalommal is sikkasztottak arról a hajdúnánási mezőgazdasági telephelyről, ahol dolgoztak. A férfiak saját autóikba pakolták a több zsáknyi szójadarát, majd a telephely biztonsági őrének pénzt adtak, azért hogy ne ellenőrizze a gépjárművek csomagterét.

A rendőrök azonosították a hajdúnánási, valamint hajdúdorogi férfiakat, akiket a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki. A 38 éves K. Sándor, a 26 éves V. Gábor, valamint a 37 éves Ny. László is beismerő vallomást tett.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást 2017. május 22-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.


Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság