Vagyonvédelmi eszközök bemutatása – személyi riaszó & biztonsági ajtó


BRFK Információs Portál – Sorozatunkban a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara ajánlása alapján olyan eszközöket mutatunk be, amelyek hatékony védelmet nyújtanak egy esetleges – testi épségünk vagy értékeink ellen intézett – támadás esetén.


A SZEMÉLYI RIASZTÓ

Nem is gondolnánk, mennyire hasznos és milyen komoly biztonságérzetet adhat egy viszonylag olcsó, és egyszerű technikai eszköz, a személyi riasztó.

Kis mérete (gyufásdoboz) miatt bárki könnyen magánál tarthatja akár a zsebben, vagy csuklóra fűzve.

Támadás, vagy veszély esetén a bajban lévő személy a riasztószeget egy egyszerű és gyors mozdulattal el tudja távolítani, melynek következtében a készülék erős, sikító, süvítő (kb. 98 dB) hang kiadásával hívja fel a környezet figyelmét a támadásra. Az eszköz aktiválását követően a biztosító szeget, vagy magát a készüléket jó messzire dobja el azért, hogy a támadó ne tudja elnémítani, hatástalanítani azt.

A szerkezet két gombelemmel működik, melyek töltöttségét rendszeresen ellenőrizze!

Ha nem biztos a dolgában, kérje biztonságtechnikai szakember segítségét a készülék megvásárlásakor.


A BIZTONSÁGI AJTÓ

Otthonaink védelme érdekében fontos, hogy jó minőségű biztonsági ajtóval legyen felszerelve lakásunk.

Az ilyen nyílászáró jócskán megnehezítheti a betörők dolgát.

A maximális hatékonyság érdekében javasoljuk, hogy a helyi adottságokhoz igazodó biztonsági ajtót vásároljanak egyedi rendelés útján. Célszerű szakember segítségét is igénybe venni, ugyanis a megfelelő típus kiválasztásától a szakszerű telepítés befejezéséig egy sor műszaki kérdés merülhet fel.

Mindenképpen ajánlatos MABISZ tanúsítvánnyal (lehetőség szerint, 1. számú minősítéssel) és ÉMI minősítéssel rendelkező biztonsági ajtót vásárolni.