Egyesültek és választottak

NHC24.hu – Tisztújító küldöttgyűlést és választást tartottak a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Nógrád-Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezeténél a napokban, Salgótarjánban. A két megye a közelmúltban egyesült Nógrád megyei központtal az együttműködés és a hatékonyság jegyében. A múlt hétvégén pedig újra megválasztották vezetőjüknek Sándor Józsefet, aki immár második elnöki ciklusát kezdi meg.

Salgótarján. Új reményekkel, új lendülettel felvértezve vágnak bele a frissen megválasztott tisztségviselők az előttük álló időszakba. Egyfajta minta -„régiót” alakítanak ki, ahol növelik a szolgáltatás színvonalát, valamint egyfajta alternatív megoldást kínálnak arra, hogy miként lehet gazdaságosan működni. Az új területi küldöttgyűlés tagjai igazi szakértő gárdát alkotnak. A régi-új elnök arra törekedett a szervezet vezetőinek összeállításában, hogy a szakmai érdekképviselet domináljon. Így a megyei elnökség is eszerint állt össze dr. Egyed Lajos magánnyomozói alelnök, Molnár László általános alelnök, Varga István élőerős alelnök valamint Józsa László gazdasági alelnök személyében. Tiszteletbeli korelnöknek pedig dr. Dombi Istvánt választották meg.

Az új elnökség (balról jobbra): dr.Egyed Lajos magánnyomozói alelnök, Varga István élőerős alelnök, Sándor József megyei elnök, Józsa László gazdasági alelnök és Molnár László általános alelnök

– Az elmúlt öt esztendő munkájának gyümölcse beérett, s a tagok bizalommal fordulnak a vezetőkhöz. Az ország egyik legkisebb megyéjéből meghatározó tényezővé nőttünk ki magunkat! – mondta Sándor József. Hozzátette: országosan el kell érni, hogy vagyonvédelmi cégvezető ne töltsön be kamarai vezető szerepet, mert az összeférhetetlenséghez vezet. Ezt az álláspontot magasabb szinten is szeretné képviselni és kifejteni, emellett úgy véli, országosan is változást kellene eszközölni a kamarában.

Az elnök úgy fogalmazott, nem feltétlenül a kötelező tagság a megoldás, de szükség lenne egy naprakész, kötelező nyilvántartásra a magánbiztonsági szakmában, mert ez most nagyon hiányzik.

– A legtöbb helyen – így áruházakban, bankokban, gyárakban és természetesen a különböző rendezvényeken – a rendkívüli helyzetek első perceiben rendszerint a biztonsági őrök intézkednek. Ha ezt jól teszik, akkor értékeket, akár életeket is mentenek – hangsúlyozta Sándor József. Zárásként pedig leszögezte azt is, hogy a kamara országos szervezeténél heteken belül választanak új tisztségviselőket. – Ha nem lesz gyökeres változás, akkor a kamara sem lesz sokáig fenntartható. Egy dolgot nem szabad elfelejteni: a kamara van a vagyonőrökért és nem fordítva! Tehát el kell kezdeni igazi szolgáltató kamaraként működni, ahova szívesen fognak tartozni a magánbiztonságban szerepet vállaló cégek és munkavállalók! – tette hozzá az elnök.