Folytatódik a „Házhoz megyünk” program Hajdú-Bihar megyében


HAON.hu – Debrecen – A „Házhoz megyünk” elnevezéssel meghirdetett országos vagyonvédelmi program egy, az eltulajdonított kerékpárok hatékonyabb megtalálását elősegítő, úgynevezett „BikeSafe” programmal egészült ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya Debrecenben 2016. szeptember 15-én a “Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program folytatásáról és az annak keretén belül történő kerékpár regisztrációs lehetőségről sajtótájékoztatót tartott.

A “Házhoz megyünk” országos megelőző vagyonvédelmi program 2016. szeptembertől Hajdú-Bihar megyében is tovább folytatódik. A tavaly ősszel indult rendezvénysorozat fő célja az volt, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. Az újra indult program kiegészült a „BikeSafe” ingyenes kerékpár regisztrációs programmal.

A kezdeményezés lényege, hogy regisztrációt követően a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerülnek. A regisztrációkor minden, a kerékpárra vonatkozó adat, információ rögzítésre kerül, amely egy későbbi bűncselekmény esetén megkönnyíti a hatóságok munkáját. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok és így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.


– MTI –