„Házhoz megyünk!” Sátoraljaújhelyen is


POLICE.hu – A rendőrség a lakosság vagyonbiztonságának fokozása érdekében országos kampánysorozatot indított „Házhoz megyünk!” címmel, amely program Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Szerencs és Sárospatak után Sátoraljaújhelyen is elindult.

A kezdeményezés sátoraljaújhelyi etapját Dsupin Róbert r. ezredes a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetője indította útjára 2016. szeptember 15-én a helyi Tesco Áruházban. A megnyitón jelen volt még, Dudás Péter r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője is, aki a „Bikesafe” kezdeményezést ismertette.

A Házhoz megyünk program elsődleges célja, hogy az állampolgárok szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat és közvetlen ajánlásokat. A rendőrök Szerencsen, Sárospatakon és Sátoraljaújhelyen információs pontokat állítanak fel. Egy-egy településen minden hónapban egy-egy héten keresztül látják el tanácsokkal a szakemberek az érdeklődőket. Ezeken a helyszíneken előadások, filmek, tanácsadások segítik a témajártasság megszerzését, emellett az érdeklődők megismerhetik a különféle vagyonvédelmi eszközöket, azok működését.

A rendezvénysorozatot 2016 év végén egy országos vagyonvédelmi vetélkedő zárja, amelyen a csapatok településenként vagy városrészenként, az alábbi összetételben vehetnek részt: 1 fő nagyszülő, 1 fő szülő, 1 fő általános iskola felső tagozatos gyermek.

A megnyitó ideje alatt a „Bikesafe” program keretén belül lehetőség nyílt az érdeklődők számára, hogy kerékpárjukat rendőrségi nyilvántartásba vetessék. Ennek előnye, hogy a rendszerbe bekerült kerékpár ellopása esetén a sértett minden releváns paramétert rövid időn belül a nyomozó hatóság rendelkezésére tud bocsátani, növelve így a felderítés sikerességét.


Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság