Kriminológia előadást tartottak Székesfehérváron

Bűnesetek elemzése

Kriminológia előadást tartottak Székesfehérváron

Forrás: FEOL.hu


A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete egész évben várja, a legkülönbözőbb tanfolyamokkal, továbbképzésekkel, tréningekkel a tagjait. Most éppen Kriminológia a vagyonvédelemben címmel tartottak előadást a KSH SZÜV Székesfehérvári Számítóközpontjában.

Makovi György példákon keresztül is bemutatta, hogy hogyan is használhatják a kriminológiát a vagyonőrök a gyakorlatban
Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Az SZVMSZK Fejér Vármegyei Szervezete a 2024. évi programtervének megfelelően több képzést, továbbképzést is indít, melyre minden alkalommal meghívja a területén működő vagyonvédelmi cégek alkalmazottjait, az ő megbízóikat, illetve mindenkit, aki a vagyonvédelmi szakmában dolgozik.

– Soron következő előadásunkat május 30-án, 14 és 15 óra között Makovi György tartotta Székesfehérváron, a Gyümölcs utcában, a KSH SZÜV Székesfehérvári Számítóközpont épületében. Témája: „Amit a Kriminológiáról tudni kell a vagyonvédelemben.”– mondta Kovács-Tarsoly Gábor vármegyei elnök, aki rövid köszöntő és bemutatás után átadta a szót a meghívott előadónak.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Az ingyenes előadáson Makovi György, a téma szakértője elsőként ismertette, hogy a kriminológia, mint társadalmi tudomány, a bűnözés és deviáns viselkedés megjelenési formáit, okait és következményeit kutatja.

– A személy és vagyonőrök gyakran találják magukat szemben a bűnözéssel. Elengedhetetlen, hogy bizonyos szakértelemmel rendelkezzenek e területen. A kriminológia részterülete a bűnmegelőzés, a prevenció, melynek az a célja, hogy csökkentsük a bűnalkalmak számát, mérsékeljük a bűnözést elősegítő okokat, illetve hogy megelőzzük a sértetté, áldozattá válást. Éppen ezért, tekintettel arra, hogy a személy és vagyonőrök bűnmegelőzési feladatokat látnak el, fontos, hogy a megelőzés hatékonyságát, eredményességét növeljék. Ezért is kell tisztában lennie minden vagyonőrnek a kriminológia alapjaival–tudtuk meg Makovi Györgytől.


Forrás: https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2024/05/kriminologia-eloadast-tartottak-szekesfehervaron