Megújult az NGM foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi honlapja

Új struktúrával, modernebb megjelenéssel érhető el a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi szakterületeinek megújult honlapja.


https://mvff.munka.hu


A megújult honlap a kor követelményeinek és az aktuális trendeknek megfelelően átlátható, letisztult arculatot kapott, ahol a szakterületek tevékenysége iránt érdeklődők könnyebben megtalálják a rájuk vonatkozó legfrissebb információkat, teendőket és tartalmakat.

Segítségével a vállalkozások ezentúl hatékonyabban használhatják ki az elektronikus ügyintézésből fakadó előnyöket, valamint könnyebben és gyorsabban juthatnak a tevékenységükhöz szükséges hiteles információkhoz, ezzel elősegítve szabályos működésüket, hatékonyságuk növelését, versenyképességük javítását. A munkáltatók a jogszabályokban előírt bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettségüknek a jövőben gyorsan, modern felületen keresztül tehetnek eleget. A posting funkció segítségével a határon átnyúló kiküldetések rögzítése is jóval egyszerűbbé és követhetőbbé válik. A „gyakran ismételt kérdések” funkció a korábbiakhoz képest átláthatóbb formában jeleníti meg az információkat, a megválaszolt kérdések átlátható, befogadható formában jelennek meg. A felhasználók a vonatkozó űrlap kitöltésével új kérdéseket tehetnek fel, továbbá megismerhetik a korábban feltett kérdések és az azokra adott válaszok anonimizált leírását is.

Új funkcióként szolgál a honlapról elérhető Munkavédelmi Szakemberek Adatbázisa. Az oldallal a Minisztérium egy régóta fennálló munkáltatói igényt elégít ki: segítségével a vállalkozások tevékenységüknek és méretüknek megfelelően, országos szinten tudnak informálódni az elérhető munkavédelmi szakemberek köréről, munkabiztonsági szaktevékenységük ellátását így a számukra legalkalmasabb szakemberre tudják bízni. Az adatbázis a szakemberek önkéntes regisztrációján alapul, a regisztráltak adataikat bármikor módosíthatják vagy törölhetik. Az új honlap immár támogatja a tableten és okostelefonon történő megjelenítést is.


A megújult honlap nyitólapján új „csempe” került elhelyezésre; a „KISOKOS” cím alatt összefoglaló módon megtalálhatják azokat a munkáltatók és munkavállalók számára fontos információkat, melyeket a foglalkoztatás-felügyelet és a munkavédelem területén mindenkinek tudni kell!


Forrás: Kormany.hu