Mindennapi biztonság – Kézikönyv


MINDENNAPI BIZTONSÁG – KÉZIKÖNYV

MEGELŐZŐ VÉDELMI AJÁNLÁSOK

A kézikönyv letöltése .PDF formátumban

A kézikönyv letöltése .EPUB formátumban


Hajdu János r. vezérőrnagy főigazgató ajánlása:

„2015. január 7-én valami megváltozott Európában a Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni támadást követően. A 2015-ös párizsi terrortámadás-sorozat alapjaiban átformálta a kontinens biztonsági viszonyait. A terrorszervezetek aktivitása, a támadások gyakorisága, az elkövetői magatartások változása, a magányos elkövetők nagyobb számú megjelenése más típusú rendvédelmi válaszokat igényelt. A támadók, a véghezvitt cselekmények körülményei, a támadott létesítmények és rendezvények egyértelműen jelzik, hogy fokozni kell a párbeszédet a társadalommal, és törekedni kell az állampolgári biztonságtudatosság kialakítására, gondozására.

A kiadvánnyal elsősorban azoknak kívánunk segítséget nyújtani, akiknek a nemzetközi tapasztalatok alapján nagyobb a kitettségük, ezért nagyobb eséllyel kerülhetnek kapcsolatba terrorcselekménnyel és azok elkövetőivel. Munkatársaim összegyűjtötték azokat a külföldi és hazai tapasztalatokat, ajánlásokat, melyek alkalmazása segíthet a megelőzésben, az esetleges helyzetek kezelésében, szélsőséges esetben a túlélésben.

Természetesen nem vagyunk birtokában a minden rendkívüli helyzetben maximális biztonságot jelentő megoldásoknak, de hiszem, hogy a javaslatainkkal a meglévő, vagy a kialakításra váró biztonsági rendszerek hatékonyabbá tudnak válni.

A kiadványon túl ajánlom megtisztelő figyelmükbe a személyes együttműködés mindenkori lehetőségét a Terrorelhárítási Központ munkatársaival. ”


Terrorelhárítási Központ