Rendhagyó elnökségi ülés Székesfehérváron!


2019. március 07-én az SZVMSZK Fejér Megyei Szervezete elnökségi ülést tartott. Önmagában ez nem lenne hír értékű, hiszen az elnökségünk – elfogadott munkaterv alapján – minden hónapban ülésezik, határozatképtelenség miatt pedig az még soha nem maradt el.

Az elnökségi ülésünk ugyanakkor azért volt a megszokottól eltérő ezen a napon, mert munkaügyi, munkavédelmi és rendőrhatósági tájékoztatót hallhattak a jelenlévők a meghívott szakhatóságok képviselőitől. Az előadásoknak az apropóját az adta, hogy az elmúlt évben bevezetett és rendszeresen megtartott munkavállalói kerekasztal megbeszéléseken számos olyan probléma és kérdés merült fel, amelyekre a válaszokat a szakhatóságok képviselői tudták hitelesen megválaszolni.

Elsőként a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal részéről Dr. Szabó Aliz a Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglakoztatási Főosztály főosztályvezetője tartott részletes tájékoztatást az ágazatban történt ellenőrzések tapasztalatairól. Az őt elkísérő két munkatársa – akik a munkaügyi és a munkavédelmi területet képviselték – példákkal alátámasztott ügyeket ismertettek meg a jelenlévőkkel.

A meghívottakkal a tájékoztatást követően „interaktív” beszélgetésre került sor, ami jól szolgálta a két szervezet közötti együttműködés kezdetét és a felmerülő problémák megbeszélését.

A Főosztályvezető asszony és az SZVMSZK Fejér Megyei Szervezet elnökségének közös álláspontja az volt, hogy az együttműködést folytatni kell, azt szorosabbá kell tenni annak érdekében, hogy a vagyonvédelmi ágazat kifehérítése mielőbb megtörténhessen.

Ezt követően a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság részéről dr. Papp Zsigmond r. alez. igazgatásrendészeti osztályvezető és Kuti Attila r. alez. közrendvédelmi osztályvezető tartottak tájékoztatót a Fejér megyét érintő vagyonvédelmi vállalkozások és a személy- és vagyonőrök ellenőrzéseinek tapasztalatairól. Betekintést kaptunk megyénk területén 2018. évben megrendezésre került kulturális és sport rendezvények, rendezvénybiztosításának negatív és pozitív változásairól, valamint a felmerült problémákról.

Elnökségünk tagjai, valamint a meghívott vagyonvédelmi vállalkozások képviselői egyetértettek abban, hogy az elkövetkező időkben is szükséges a vagyonvédelmi szakmát érintő kérdésekben a szakhatóságok bevonásával történő tapasztalatcsere.