Szakmai Kerekasztal

Tisztelt Kolléga!

A SecBlog today internetes újság az ATASI TEAM Kft-vel közösen, a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara szakmai támogatásával szakmai kerekasztal beszélgetések szervezését kezdte meg. Célunk, a személy- és vagyonvédelmi, illetve a magánnyomozó szakma részére hiteles, első kézből származó szakmai információforrások és fórumok folyamatos biztosítása.


A soron következő kerekasztal beszélgetésre 2023. november 10-én 10:00-kor kerül sor
(időtartama kb. 1 óra).

Téma:
A bejelentővédelmi törvény

A részvétel ingyenes, de előzetes, online regisztrációhoz kötött.

A regisztráció az alábbi linken keresztül érhető el:
https://alkonprojekt.com/szakmai-kerekasztal


Bejelentővédelem -> Már megint egy GDPR?
Forrás: https://adatkezeles.blog.hu

Dehogy… illetve, csak annyiban, mint ahogy akkor, úgy most is alakul az újabb pánik és felesleges rettegtetés roham, ezért az Alapítványunk, a Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, és a Secblog.today internetes újság egy online Kerekasztal beszélgetés keretében fogja pénteken lerántani a leplet… a valóságról.

Ennek a részeként bemutatjuk, hogy ez az elvárás valójában milyen célt szolgál, miért hasznos, és hogy mire tudják használni. Azt, hogy milyen jogaik és lehetőségeik nyílnak 2023 december 17-től arra, hogy a lehetséges jogsérelmeket már a legalább 50 fős kisvállalkozások és egyes jogi személyek esetén is kivizsgáltasssák adott esetben akár a nevük felfedése nélkül is, ingyen és bérmentve.

Ugyanakkor természetesen azt is be fogjuk mutatni, hogy ez egyáltalán nem holmi anonim feljelentgetési alternatíva, valami vicces geg, hanem egy minőségbiztosítási rendszer, amely hozzájárul ahhoz, hogy a vállalkozások és az egyéb jogi személyek meg tudják erősíteni a működési biztonságukat. Azt, hogy miként lehet a rendszer felhasználni arra, hogy megelőzzék azoknak az információknak az elveszítését, amelyeket ezen rendszer hiányában a foglalkoztatottak nem jeleznének, „mert nem akarnak bajt maguknak”.

Éppen ezért tette kötelezővé ezen rendszer alkalmazását az Európai Unió valamennyi tagállamában, méghozzá alapvetően azonos feltételek mentén. Egy ilyen rendszer üzemeltetése ezért annak a célnak az elérését is szolgálja, hogy az állam a lehető legkevésbé avatkozzon bele a magánszférába. Nem utolsósorban pedig az is egy cél, hogy emberek megtanulják és el is higgyék, hogy az ügyeiket elsősorban egymással, békés úton kell rendezni és nem az államhoz kell azonnal fordulni, feljelentgetni, bejelentgetni. Apropós, ugye, milyen sokszor hallották már azt a kifejezést, hogy a „felek békés úton igyekeznek az ügyeiket rendezni”? Nos, most megismerhetik ennek az egyik módját, amire természetesen jó példákat és megoldási lehetőségeket is be fogunk mutatni.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésüket, annyiban az alábbi linken tud díjmentesen regisztrálni a rendezvényre:

https://alkonprojekt.com/szakmai-kerekasztal


Korábbi szakmai kerekasztal beszélgetések:

2023. október 27.

Szabályzatok a vagyonvédelem területén. Mire van szükség?
(Kapcsolódó cikk: https://szakmaikamara.hu/felrement-vagyonvedelem-torvenytelen-gyakorlat)

2023. augusztus 04.

Az első, online formában megrendezett szakmai kerekasztal beszélgetésünk témáját az Élet, egy magánnyomozó esete szolgáltatta, amely lehetőséget teremt a szakmai tevékenységek gyakorlati elemzésére, a közismert és látszólag fennálló jogszabályi hiányosságok, az értelmezési nehézségek miatt kialakult félreértések tisztázására. Ennek a részeként az első alkalommal a mások megfigyelésről szóló szabályokat fogjuk áttekinteni, amibe ezúttal a nyomon követésről – ebbe a saját és mások járművének megfigyelését is beleértve – kezdve eljutunk odáig, amikor egy megbízó kérésére kell információt gyűjtenie egy magánnyomozónak, vagy egy, a vagyon védelmével megbízott vállalkozásnak, különös tekintettel a videófelvételek esetére.