Újra nyílt nap az NKE-n!


UNI-NKE.hu – Ismét megnyitja kapuit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a felvételiző fiatalok előtt január 26-án, szombaton. A Ludovika Campuson 10 órától kezdődő rendezvényen nemcsak tájékoztatást kaphatnak a résztvevők a képzésekről, hanem bemutatókon, kiállításokon is részt vehetnek és lehetőségük lesz például a rendészeti fizikai alkalmassági vizsgálat elvégzésére is.

A nyílt napon bemutatkoznak az egyetem karai és intézetei, így részletes információkat kaphatnak az érdeklődők a rendészeti, a honvédelmi, a közigazgatási, a nemzetközi, a vízügyi, valamint a katasztrófavédelmi képzésekről. Emellett az érdeklődők megismerhetik a kari és egyetemi hallgatói önkormányzatok munkáját. A pályaválasztás előtt állók tájékoztatást kaphatnak a felvételi követelmények mellett az egyre bővülő Erasmus mobilitási programokról és a sportolási lehetőségekről. A karok külön bemutatókkal is készülnek majd, a rendészeti képzés iránt érdeklődők pedig akár ki is próbálhatják majd a fizikai felvételi mozgásformáit, a Campus téren pedig rendőrségi eszközöket is megtekinthetnek.

A nyílt napon szó lesz majd a karrierépítés különböző eszközeliről is. Így például a fiatalok stresszkezelési technikákkal is megismerkedhetnek, valamint előadást hallgathatnak meg az internet adta lehetőségekről is. A karrierválasztás során fontos az megfelelő önismeret, erről is lesz szó majd a rendezvényen. Ezek a programok az Innovációs és Technológiai Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkársága szervezésében és támogatásával valósulnak meg.

A résztvevők megismerkedhetnek a Ludovika Campuson található épületekkel is, így például a történelmi emlékhelynek nyilvánított Ludovika Főépülettel, az új oktatási épülettel, a Rendészettudományi Kar speciális épületével, valamint a sportlétesítményekkel. Az érdeklődők megtekinthetik majd a campuson található kollégiumokat is.

A Víztudományi Kar (VTK) saját otthonában is várja majd a látogatókat. A bajai rendezvényre január 17-én, csütörtökön kerül sor 11 órától.


A részletes programok az alábbi linken érhetőek el: http://felveteli.uni-nke.hu