Vádat emeltek a lövöldöző kidobók ellen


INDEX.hu – Vádat emeltek négy kidobó ellen, akik még 2015. július 12-én, egy XIII. kerületi szórakozóhelyen lövöldöztek.

Aznap a szórakozóhelyre be akart menni egy társaság. A szórakozóhelyen ekkor éppen bulit tartott valaki, aki szólt a kidobóknak, hogy a társaságot ne engedjék be, mert a csapat egyik tagjával korábban konfliktusa volt.

Amikor megjelent a társaság, a kidobók közölték velük, hogy nem mehetnek be. Végül a társaság ezt tudomásul vette. Megfordultak, hogy elinduljanak az autóik felé, de ekkor az egyik biztonsági őr a nála lévő gáz-riasztófegyverrel több lövést adott le feléjük. Egyiküket két lövedék eltalálta, emiatt a földre esett. Ezt látván két másik kidobó egy közelben parkoló autó csomagtarjából magához vett két vascsövet, amellyel többször megütöttek egy szintén a társaságához tartózó, és a meglőtt ember segítségére siető másik férfit. Negyedik társuk mindvégig hangosan buzdította őket a bántalmazásra. A sértettek ezután sietve beültek az autójukba és elhagyták a helyszínt.

Az ügyészség a négy férfival szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot.

Az ügy érdekessége, hogy a történtek után a rendőrség először a sértettet kereste, és csak később derült ki, hogy nem ő volt a ludas.