Brutális – Vascsővel verték össze a biztonsági őrök egy budapesti szórakozóhelyen


BLIKK.hu – Az ügyészség a hosszú rendőrségi nyomozás után most emelt vádat egy még 2015-ben, egy belvárosi szórakozóhelyen történt lövöldözés és verekedés ügyében. Négy biztonsági őr ülhet a vádlottak padjára.

Lövöldözés és verekedés is volt / Illusztráció: Northfoto

A vád szerint aznap egy társaság zártkörű bulit tartott egy XIII. kerületi szórakozóhelyen. A buli szervezője kiadta a biztonsági őröknek, hogy egy bizonyos személy és társasága semmiképp nem jöhet be a rendezvényre, mert rosszban vannak vele.

Délután aztán meg is jelent a kitiltott férfi és baráti társasága a helynél, azzal, hogy bemennének. A biztonsági őrök a vád szerint közölték, hogy nem mehetnek be, mire vita alakult ki az őrök és a társaság tagjai között. Végül a kitiltott férfi és barátai tudomásul vették, hogy nem juthatnak be a szórakozóhelyre, megfordultak és elindultak a gépkocsijuk felé.

Ekkor az egyik vádlott biztonsági őr az ügyészség szerint a nála lévő gáz-riasztófegyverrel több lövést adott le a társaság irányába. Két lövedék eltalálta a kitiltott férfit, aki ennek következtében a földre esett. Két másik biztonsági őr erre egy közelben parkoló autó csomagtarjából magához vett két vascsövet, amellyel többször megütöttek egy, a földön fekvő férfi társaságához tartozó másik embert, aki segíteni akart sérült társának. A negyedik őr mindvégig hangosan buzdította a többi biztonsági őrt.

A bántalmazott társaság tagjai ezután sietve beültek az autójukba és elhagyták a helyszínt.

Az ügyészség a biztonsági feladatokkal megbízott négy férfival szemben csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra – közölte a Fővárosi Főügyészség.