Nem csak Kölnben erőszakoskodtak a migránsok szilveszterkor


888.hu – Augsburgból és több osztrák városból is jelentettek szexuális bűncselekményeket.

Az idei újévi ünnepség sem múlt el anélkül, hogy a migránsok nem erőszakoskodtak volna. A hírek szerint a migránsok pirotechnikai eszközöket is hajigáltak a rendőrök felé. Bár a rendőrség a tavalyi tömeges erőszakolás és zaklatás után sokkal nagyobb létszámmal volt jelen, így sem tudták megakadályozni a bajt. A hamburgi ünneplésen legalább 14 fiatal nőt zaklattak annak ellenére, hogy az ottani rendet is több mint ötszáz rendőr felügyelte.


A rendőrség tájékoztatása szerint tíz támadót vettek őrizetbe, többségük migráns. Három szíriai, három iraki, két afgán és egy eritreai férfit azzal gyanúsítanak, hogy a nők fenekére csapott, megpróbált velük csókolózni, valamint a szoknyájuk alá nyúlt.


Az idei újévi ünneplésen országszerte több, mint 45,000 ember vett részt, a rendőrség szerint azonban a megszokottól eltérően, idén feszült volt a hangulat.

Az augsburgi ceremónián, ahol 150-en vettek részt, egy 22 éves szír férfit letartóztattak, mert egy tűzijátékot lőtt a mellette állókra. A városban több nő is arról számolt be, hogy zaklatták. A rendőrök három afgánt gyanúsítanak azzal, hogy két 18 éves lányt tapogattak, azonban a támadók ezt tagadják.

„Nagyon elszomorítanak az ilyen események” – mondta később Friedhelm Bechtel, a helyi rendőrség szóvivője.

A nemi erőszak és a molesztálás mellett késelések is történtek: a német sajtóban arról cikkeznek, hogy egy szökésben lévő iraki megkéselt egy szír migránst. A dortmundi ünnepségeken összesen öt rendőr sérült meg, mikor egy tömegverekedést próbáltak megfékezni.

Az ausztriai Salzburgban egy 31 éves német nőt zaklatott egy 18 éves migráns. Az illegális bevándorló a hírek szerint többször megpróbálta megcsókolni a nőt, annak ellenére, hogy az ellenkezett. Amikor próbálkozása kudarcba fulladt, a fiatal férfi többször a nő szoknyája alá nyúlt.


Bokor Gábor
(The Sun, Breitbart)