Sajtóközlemény (KFC)

 

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara, a KFC Budapesti üzletében történt sajnálatos esemény kapcsán napvilágot látott sajtóhíreket és információkat tisztázandó, a vagyonvédelmi szakma méltóságának és jó hírének védelmében az illetékes hatóságok vezetőihez fordul, hogy az eset kapcsán, a sajtóban felmerült esetleges szakmai, büntetőjogi, foglalkoztatási és adójogi szabálytalanságokat mielőbb tisztázzák, hogy a vagyonvédelmi szakma egészének tanulságot nyújtó, megnyugtató módon lezáródhasson az eset miatt keletkezett méltatlan helyzet.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara a kötelező kamarai tagság megszűnése miatt elveszítette azt a lehetőségét, hogy ilyen esetekben saját hatáskörben járhasson el, így, mint a vagyonvédelmi törvényben megjelölt egyetlen törvényes vagyonvédelmi szakmai képviseleti szerv, csak az előbb említett módon tud a helyzet kezelésében közreműködni.

Dr. Fialka György
elnök

Német Ferenc
szervezési és kommunikációs alelnök 


Sajtóközlemény
2017.10.17.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara a KFC üzletében történt sérüléssel járó vagyonőri túlkapással és szakszerűtlen intézkedéssel kapcsolatban a következőket közli:

Sajnálattal vesszük tudomásul és egyben elítéljük a történteket, amely jól példázza a magyarországi vagyonvédelmi szakma jelenlegi morális és szakmai helyzetét. A kamarai tagság kötelező voltának eltörlése kivette a kezünkből azokat a köztestületi jogokat, amelyek hatékony fellépést tettek lehetővé az ehhez hasonló esetek elkövetőivel szemben. A híguló vagyonvédelmi szolgáltatói piac, az ellenőrizhetetlen alvállalkozói és egyéb közreműködői rendszer, a színvonaltalan élőerős védelmi szolgáltatók sajnálatosan előrevetítik az ehhez hasonló további eseteket.

A Személy- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara újonnan megválasztott vezetősége szándékozik visszaállítani a magánbiztonsági ágazat szakmai és erkölcsi tekintélyét, erről folyamatosan egyeztet a kormány képviselőivel.

Dr. Fialka György
elnök

Német Ferenc
szervezési és kommunikációs alelnök