Hírek | VESZPRÉM | Szervezetek | Főoldal
Szavazás
Mit vár Ön a rezsióradíj bevezetésétől?

Közös erővel Veszprém biztonságáért - sajtótájékoztató

2017.06.06. Veszprém

Közös erővel Veszprém biztonságáért

 

Forrás és képek: http://vehir.hu/cikk/37506-kozos-erovel-veszprem-biztonsagaert

 

Sajtótájékoztatót tartott az Alkohol – Drogsegély Ambulancia kedd délelőtt a BM-16-MA kóddal rendelkező bűnmegelőzési pályázat programjainak bemutatása alkalmából. A sajtótájékoztatónak a pályázat egyik résztvevője a Club CashBox adott otthont.

 

A pályázat célja, ahogy a neve is mutatja, a bűnmegelőzés és a jövő, elsősorban a fiatalok jövőjének a biztonsága. A pályázatban a széleskörű összefogásnak köszönhetően az egyesület 8.749.000 Forintot nyert. Ez önrésszel kiegészítve 9.247.750 forintból valósulhat meg.

 

Neubauer Tamás alezredes a Fejér Megyei Rendőr főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője elmondta, hogy a pályázat az egyoldalú kommunikációt hátrahagyva, hatékony, formabontó és a célközönséget könnyen elérő, tehát egy komplex program keretében jön létre.

 

A tervek szerint több program összevonásával, és a Veszprém biztonságáért tenni akaró szervezetek által valósul meg a sikeres program Dr. Ipsics Csaba, a Veszprém Rendőrkapitányság vezetője szerint. A rendőrség a pályázat megvalósításában és a szakmai irányelvek kidolgozásban tud szerepet vállalni. A program része a biztonságos szórakozóhelyek biztosítása, melyet a helyszín és a személyzet felmérésével tudják elérni. Ez azt jelenti, hogy a szórakozóhelyeken dolgozók egy olyan képzésben vesznek részt, mely a konfliktusok kezelését tanítaná meg, ezzel is megelőzve a bűncselekményeket. Az összefogás reményében a bűncselekmények számát is csökkenteni és városunkat még otthonosabbá tudják tenni.

 

A pályázat egyik markáns része a Holdsugár program, melyről Takács László, önkormányzati képviselő beszélt. A Holdsugár sport pontot a Haszkovó lakótelepen hozzák létre. A rendszeresség, az éjszakai nyitva tartás és az ingyenesség mellet fontos jellemzője a sport pontnak, hogy alkohol, cigaretta és drogmentes hely lesz. Itt a gyermekek étkeztetése is meg lenne oldva, a helyi nyugdíjasklub közreműködésével.

 

Ádám Sándor, a Club CashBox tulajdonosa örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy a pályázatban részt vegyen, hisz számára is fontos, hogy a

 

fiatalok biztonságban tudjanak a városban szórakozni, és a vendégek ne legyenek sem áldozatok, sem bűncselekményt elkövetők.

 

A pályázat keretén belül a szórakozóhelyet prevenciós előadások megtartására is felajánlotta.

 

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara is együttműködő partnerként jelen van a pályázatban. Rácz László, a Kamara elnöke elmondta, hogy már hosszú évek óta vesznek rész bűnmegelőzési projektekben. Brossúrák, tablók készítésével és lakossági fórumokon hirdették eddig a bűnmegelőzés fontosságát. Az elnök elmondta, hogy a

 

szórakozóhelyek biztonsága érdekében a hely házigazdája korlátozhatja a vendégek számát, akár felső életkor meghatározásával, valamint az alkohol fogyasztás mennyiségét is megszabhatja.

 

Rácz László a biztonsági személyzet fontosságára is felhívta a figyelmet, akik szintén jelzőrendszerként szolgálhatnak a bűnmegelőzésben.

 

A sajtótájékoztató végén bemutatták a pályázat keretein belül létrehozott vagyonvédelmi eszközöket, melyek a továbbiakban az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban lesznek megtekinthetőek kiállítás formájában.

 

 

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezete
H-1132 Budapest, Kádár u. 13. Tel: +36 (1) 422-0079 Fax: +36 (1) 220-8921

SZVMSZK ©2009. Minden jog fenntartva.