Emlékfal | Egyebek | Főoldal
Eseménynaptár
Hónap:
2017
HétKedSzeCsüPénSzoVas
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
a hónap teljes programja
Szavazás
Mit vár Ön a rezsióradíj bevezetésétől?
Emlékfal

 

Hosszantartó betegség után 70 éves korában elhunyt Bökönyi István

 

Dr. Bökönyi István nyugállományú altábornagy 1945-ben született Nagylétán. Rendőr, jogász, tanár, közbiztonsági szakértő, tudós, a rendészettudomány kandidátusa. A közszolgálattól való visszavonulása után meghatározó egyénisége a magánbiztonsági iparágnak, az In-Kal Security 2000 Kft. stratégiai igazgatója, majd 2010-től az In-Kal Zrt. személy- és vagyonvédelmi igazgatója. A kezdetektől fogva részt vett a kamara munkájában, a Jogi szekció vezetője, majd a Szakmai Kollégium elnöke.

 

Emléke szívünkben örökké él!

 

 

Elbúcsúztunk Dr. Bökönyi István nyá. altábornagytól

 

   A Kamara elveszítette egyik legnagyobb tisztelettel övezett tagját, aki mind szakmailag, mind emberileg kiemelkedett közülünk. Munkatársunk, tanárunk, vezetőnk volt, évtizedeken keresztül figyeltünk minden szavára, jogilag és szakmailag megalapozott mondataira. Ha megszólalt elhalkult a duruzsolás…

   1971-ben ismertem meg, már akkor kitűnt tartásával, kiállásával. Akkor a Kossuth Lajos Katonai Főiskola BM tanszékén tanította az ifjú tisztjelölteket, nem csak szakmai tudása volt példa számunkra, hanem azt is megtanulhattuk tőle, hogyan lehet emberségesen nevelni, tanítani katonáinkat, és átadni a tudást. Kevéssé ismert tény, hogy amikor felavatták – mivel főiskola első volt – a Kossuth téren Ő mondta előre a felsorakozott tiszteknek az eskü szövegét.

   Első osztályú birkózó volt. Egész életét végigkísérte a sport, ami meg is látszott rajta. Testtartása még a betegsége idején is tekintélyt parancsolt. Elmesélte, hogy már nyugdíjas korában egyszer a feleségét kikísérte az Egyesült Államokba egy egyetemi munkájára, s az amerikaiak azt hitték róla, hogy Ő a hölgy testőre.

   Életpályánk elkanyarodott egymástól, de néha össze is találkozott. Amikor a Rendőrség Különleges Szolgálatának volt a parancsnoka elismerte munkánkat, bármikor támaszkodhattunk véleményére, segítségére. Legközelebb a magánbiztonsági ágazatban dolgozhattunk közösen: több volt tanítványával együtt közösen hasznosítottuk rendvédelmi tapasztalatainkat. Mindig számíthattam támogatására. A Jogi Szekció, majd a Szakmai Kollégium elnökeként segítette munkánkat. Magas szakmai intelligenciájával megfelelő módon tudta leegyszerűsíteni a bonyolultnak tűnő problémákat és ezzel elérhetővé tette a távoli célokat. Számíthattam rá a szakmai ajánlások véleményezésénél, a szakmai szabványok kidolgozásánál is. Minden szavának súlya volt.

 

Pótolhatatlan veszteség, Ő volt a nagybetűs EMBER!

 

Nyugodj békében! 

Pataki Rezső, szakmai elnökhelyettes 

Elhunyt Szabó László

 

Életének 85. évében, hosszú, súlyos betegség után meghalt Szabó László újságíró, televíziós műsorvezető, közölte a család vasárnap este az MTI-vel.

 

Szabó László 1964 és 1989 között, negyedszázadon át vezette a Kékfény című tévémagazint és számos bűnügyi témájú könyv szerzője volt. (A műsor születésének történetéről itt olvashat.) A Vasárnapi Blikknek éppen egy évvel ezelőtt nyilatkozott arról, hogy utolsó könyve, a világ bűnözéséről szóló sorozatának negyedik része csak a halála után jelenik majd meg, mert a rendszerváltáskor, 1989-ben megfogadta: soha többet nem tévézik, és nem tesz közzé nyomtatásban semmit. Az asztalfiókban lévő könyv a 30. bűnügyi témájú könyve, a lapnak akkor azt mondta: a Brezsnyev-klánról, az Olaf Palme gyilkosságról és az egyiptomi műkincsbűnözésről szól.

 

Szabó László részt vett a kamara országos szervezésében, majd a megalakult kamara országos elnökségének tagja volt 11 évig. Több esetben előadóként szerepelt kamarai rendezvényeken, konferenciákon. Szakmai anyagok kidolgozásával segítette a kamara tevékenységét. Elsők között alapított magánnyomozó céget és élete során több tízezer megbízást teljesített.

 

Nyugodjon békében.

SZVMSZK Országos Szervezete

Hankó Pál nekrológ

 

Immár 15 hónapja történt…

 

Július eleje volt, azon a nyári napon mindannyian döbbenten megálltunk, megtorpantunk, rossz hírt kaptunk. Szinte kételkedve, értetlenül fogadtuk „Hankó Pál kritikus állapotban, kórházban van”.

 

Teltek a napok, hetek, hónapok valamennyien reménykedtünk és bíztunk a gyógyulásában. Hittünk abban, hogy erős a szervezete és az éber kóma egy állapot, és van remény és vannak csodák is…

 

Mi valamennyien, akik ismertük, rendíthetetlen kősziklaként tekintettünk rá, karizmatikus egyénisége, lényéből fakadó optimizmusa, az a képessége, amivel elősegítette a párbeszédet, ahogyan belépett az ajtón, ahogyan időt szentelt a vagyonőrökkel folytatott beszélgetésekre, beosztotta az idejét és pontos volt. Ezek a tulajdonságai, szokásai, amelyeket láttunk és tapasztaltunk, kialakított róla egy képet, ezeket átvettük tőle, ezzel is felvértezett minket.

 

Emlékképeink egyike, amikor fogadta a mobiltelefon hívást, a nevét mondta ilyenkor: „Hankó”.

 

A szakmában, a civil biztonsági iparágban, a szakmai köztestületben ismertük, tiszteltük. Magáénak tudhatta a szakmai népszerűséget, amire rászolgált, amiért megszolgált. 1998-tól a Szakmai Kamaránk megalakításában, a szervezet működésében vállalt feladatot. A köztestületben betöltött tisztségeit, mindig választással nyerte el. A szakmai érdekképviselet számára hivatás volt. Talán, ha az ókorban él, rácsodálkoztak volna, a környezetében élők, hogy milyen különös hadvezér. Az ifjú generáció az ő vezetése alatt, csatákba vonulhatott, igazi küzdelmeknek voltunk a részesei. Lehetőséget kaptunk arra, hogy megtaláljuk az utunkat, megtanuljuk a szakmát és tapasztalatot szerezzünk.

 

Azt mondta egyszer nekem, még a 90-es években: „Az út amin, menni kell, göröngyös és előfordul, hogy nem lesz kitáblázva az irány. Ez esetben, lehet, hogy nem találunk olyan személyt sem, aki útbaigazítást ad majd. Azt, hogy jó úton haladunk-e nem érdemes kétségbe vonni, majd megtapasztaljuk.’’ Ma már tudom bármerre is indul majd az ember, a kapott útravaló egy életre szól.

 

2015. október 05-én olykor napsütés váltja fel a hatalmas záporesőt. Szomorú őszi nap, amely a békéscsabai kertekben a virágzó krizantémokra köszöntött. Az Evangélikus Nagytemplom egyik ajtószárnya még nyitva áll. A közlekedési jelzőlámpák a szürkületben sárgán villognak, sötétedik. A vagyonőrök a szolgálati helyeken egymásnak adják át a szolgálatot és azt, hogy a mai napon életének 56. évében Hankó Pál távozott...

 

Valamennyien tudjuk, hogy itt hagyott mindent örök emlékül.

 

Nyugodjon békében.

 

SZVMSZK Békés Megyei Szervezete
Kovács Eszter

 Az SzVMSzK Országos Elnöksége szomorúan tájékoztatja a megyei szervezetek vezetőit, munkatársait és tagságát, hogy 

Eur. Ing. Frank György úr
 
az Országos Elnökség tagja, valamint a Szakmai Kollégium elnöke súlyos betegség következtében, életének 76. évében,
2014. augusztus 30-án elhunyt.
 
Szűk családi körben 2014. szeptember 3-án búcsúztatták és kísérték utolsó útjára. A temetésen a kamara képviselője tolmácsolta szervezetünk vezetésének és tagságának részvétét és együttérzését.
 
Elhunyt tagtársunk több mint egy évtizeden keresztül, számos tisztséget betöltve jelentőset alkotott a kamara szakmai tevékenységének és tekintélyének erősítésében. Kiemelkedő munkájáért 2011 évben Arany Emlékgyűrű kitüntetésben részesült.

Mély megrendüléssel tudatjuk,
hogy a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamar
a
Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének
alapító tagja, a Megyei Szervezet Oktatási Bizottság elnöke
 

Szabó Lóránt
 

60 éves korában 2014. február 11-én súlyos betegségben elhunyt. 

 

Emlékét megőrizzük.

 

SZVMSZK Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

Sajnálattal és ...

 "...Sose búcsúzz el, minden új nap egy remény,
Van, hogy elveszítesz mindent, mégis élj a holnapért!
Sose búcsúzz el, mert az éjszaka véget ér,
Újra eljön majd a hajnal, van, ki vár, hogy visszatérj!..."

Mély megrendüléssel tudatjuk,
hogy a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamar
a
Somogy Megyei Szervezetének
egyik alapítója, az országos etikai bizottság tagja
 

Andrell László
 

62 éves korában 2013. augusztus 26-án súlyos betegségben elhunyt. 

 

Emlékét megőrizzük.

 

SZVMSZK Somogy Megyei Szervezete

"Vihar végezte be életedet,
az Ég fogadja be lényedet,
és az anyaföld tört testedet!
 Isten Veled!"

 Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték,

hogy küzdelmes és munkás életútja végén,

Zsiros József

 

2013. május 5-én, életének 60. évében,

tragikus hirtelenséggel örökre itt hagyott bennünket.

 

Felejthetetlen halottunkat 2013. május 16-án a pécsi központi temetőben kísértük utolsó útjára.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

 

SZVMSZK Baranya Megyei Szervezete

  

Zsiros József Nyíradonyban született 1953. június 26-án.

Debrecenben végzett, mint szerszámkészítő és idomszerész. Később matrózként és fedélzet-mesterként szolgált a Honvéd Folyami Flottillánál és a MAHART-nál. Debrecenben igazolt ökölvívóként, húszas éveiben a Budapesti Honvédnál súlyemelőként sportolt.

1976-ban költözött Pécsre, ahol a bányánál dolgozott. A nyolcvanas évek végén szakszervezeti titkárnak választották, a pécsi bányászsztrájk egyik szervezője volt.

A rendszerváltás után került a magánbiztonság területére, ahol több pécsi cégnél – a ranglétrát bejárva – a vagyonvédelem valamennyi területén gyakorlatot szerzett.

1996. júniustól alapító társ Trucker Security Kft.-ben, ahol haláláig vezetőként dolgozott. Szakmai előmenetelét számtalan képzésen, gyakorlatokon alapozta meg, és érdemeivel a Nemzetközi Testőrszövetség (IBSSA) tagjai közé került.

 

Fontos szerepet vállalt a szakmai kamara létrehozásában, melynek tisztségviselője is volt. A kamara megalakulásától 2012-ig tagja volt a megyei küldöttgyűlésnek. Az elnökség tagjaként több éven keresztül látta el a megyei szervezet élőerős alelnöki tisztségével járó feladatokat. Munkatársai, kollégái tisztelték, mindig bizalommal fordultak hozzá, úgy is, mint kamarai tisztségviselőhöz. Kitartóan dolgozott a szakma presztízsének javításáért. Munkáját mindvégig odaadással, tisztességgel végezte. Halála súlyos veszteség a vagyonvédelmi szakma számára.

 

SZVMSZK Budapesti Szervezete

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a Zala Megyei
Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamar
a
etikai bizottság elnöke,
 

Török Zsolt

 

35 éves korában elhunyt.

  

Emlékét megőrizzük.


SZVMSZK Zala Megyei Szervezete

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a Csongrád Megyei Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara volt elnöke, az SZVMSZK alapító tagja 

Ungi Ferenc
 

2011. július 31-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

 

Emlékét megőrizzük.

SZVMSZK Csongrád Megyei Szervezete

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a
Somogy Megyei Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara magánnyomozó tagja

 

 

Dr. Frankenberger Ferenc
nyugállományú dandártábornok

 

54 éves korában 2011. április 24-én váratlanul elhunyt.

 

Emlékét megőrizzük.

SZVMSZK Somogy Megyei Szervezete  

Lajtai Tamás (1954-2009)
élőerős alelnök

Emlékezünk egy kollégára, egy barátra, egy olyan munkatársra, aki tisztességes egyéniségével, karakteres véleménynyilvánításával, megbízhatóságával nélkülözhetetlen volt elnökségünkben.

Szolgálati helyéről ment el az örökös, a végleges őrhelyre. 2002 óta egyéni vállalkozó vagyonőrként tevékenykedett, először megyei küldött, a pénzügyi ellenőrző bizottság tagja, majd 2005 óta tagja a Kamara Tolna Megyei Szervezetének elnökségének, mint élőerős alelnök és országos küldött dolgozott a közösségért. Életelve szerint a legfontosabb dolog a REND, amely szilárd alapja a belső meggyőződésből eredő BECSÜLETNEK. Példaként állhat sok-sok ember előtt, mert ennek megfelelően élt, dolgozott. Magánéletének vezérlő elve a szeretet volt. Betöltöttük a helyét, de személyét pótolni sohasem fogjuk tudni.

 

SZVMSZK Tolna Megyei Szervezete

Megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy 2010. június 10-én tragikus balesetben elhunyt

Dr. Utassy Sándor
az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának docense.

Dr. Utassy Sándor elsőként kezdett el foglalkozni az elektronikus vagyonvédelem felsőfokú oktatásával. Kamaránk Biztonságtechnikai Tervezői Jogosultsági Vizsgabizottságának kezdetektől a tagja volt. Szakmai igényességével, emberséges szigorával segítette a bizottság munkáját.

Főhajtással tisztelgünk Dr. Utassy Sándor emléke előtt.

SZVMSZK Országos Szervezete

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy a Somogy Megyei Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara magánnyomozó tagja

 

Molnár Csaba

 

52 éves korában 2010.április 27-én váratlanul elhunyt.

 

Emlékét megőrizzük.

 

SZVMSZK Somogy Megyei Szervezete

„Valahol lenni kell egy palotának,
Hová bejáratos, kit idelenn
Minden örömből és fényből kizártak
S elhullt a rögös útfelen.”

Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a szeretett férj, édesapa és kolléga, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara alapító tagja,

 

Selmeczki József

 

nyugállományú rendőr alezredes, a székesfehérvári INTERSPAR áruházban a Török Biztonsági Szolgálat vezetője, életének 66. évében türelemmel viselt súlyos betegségben elhunyt.

 

1998. óta dolgozott a polgári vagyonvédelemben. A Kamara alapító tagja volt, tevékenységével mindig támogatta a kamarai munkát. A „Biztonságodért 2001” Alapítvány kuratóriumának 1 évig volt a tagja. A vagyonőri tevékenységet a Török Biztonsági Szolgálat Kft-nél középvezetői beosztásban végezte. Példamutatóan dolgozott a cégen belül, ahol a legeredményesebb biztonsági vezető volt. A cég vezetése több alkalommal elismerésben és jutalomban részesítette. Kiváló munkája elismeréseként, 2009. október 18-án megkapta a „Kiváló Vagyonőr” címet az SZVMSZK Fejér Megyei Szervezetétől.

 

Emlékét megőrizzük.

SZVMSZK Fejér Megyei Szervezete 

Az SZVMSZK Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete mély megrendüléssel tudatja a kamara tagjaival, hogy

Delbó Csaba
gazdasági alelnökünk váratlanul elhunyt.

Gyászoljuk Kollegánkat, Munkatársunkat, Barátunkat.
Emlékét megőrizzük. 

SZVMSZK Gy-M-S Megyei Szervezete 

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Bánszegi Zsolt aktív kamarai tagtársunk, személy- és vagyonőr kollegánk, a Györgytarló mellett fekvő mezőgazdasági telephelyen, 2007. március 29-én hajnalban elkövetett bűncselekmény áldozataként, szolgálat teljesítése közben, 46 évesen é

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Országos Szervezete
H-1132 Budapest, Kádár u. 13. Tel: +36 (1) 422-0079 Fax: +36 (1) 220-8921

SZVMSZK ©2009. Minden jog fenntartva.